7 روش تدریس در آموزش آنلاین

7 روش تدریس در آموزش آنلاین

تکنیک ها و روش های تدریس مختلفی در آموزش آنلاین مورد استفاده قرار می گیرد. به غیر از شیوه های تدریس آنلاین اختصاصی که برخی از آموزشگاه ها ارائه می کنند، تکنیک ها و روش های تدریسی هستند که جنبه عمومی دارند و در اغلب موسسات آموزش آنلاین مورد استفاده قرار می گیرند. چه آموزش در داخل کلاس های درس انجام شود چه در خارج کلاس های درس، استفاده از رایانه ها و اینترنت، یک بخش واقعی و مهم از آموزش الکترونیک را شکل می دهد.
به طور حتم در آینده ای نه چندان دور هر معلم باید این مهارت را بیاموزد که بتواند یک دوره آموزشی آنلاین برگزار کند. پس باید هم از لحاظ فنی مسائلی را مسلط باشد و هم بداند که روش تدریس در آموزش آنلاین چگونه است. در این مقاله 7 نکته کاربری روش تدریس در آموزش آنلاین به اختصار گفته می شود:

1- فرصتی برای تمرین بگذارید

دانشجویان باید مطالب رامرتب تمرین کنند تا آن را واقعا بفهمند. مطالعات زیادی شده که اهمیت این موضوع را نشان می دهد. تحقیقی که در نشریه ساینس چاپ شد، نشان می دهد که حتی یک تمرین بازیابی ساده، از مطلبی که قبلا یاد گرفتید، باعث می شود یادگیری بسیار بهتر انجام شود.

2- از زمان بندی های مناسب استفاده کنید

باید یک تجربه واقعی ایجاد کنید. کلاس در یک روز معین شروع شود. زمان بندی کلاس ها باید معقول و منطقی باشد. در آموزش آنلاین بسته به محتوای درس و سن مخاطبان، درس های مجازی می توانند به صورت روزانه و یا هفته ای برگزار شوند. برای این کار از وبینار هم می توانید استفاده کنید.

3- از سیستم های نمره دهی استفاده کنید

شما باید تکلیف های درسی واقعی به دانش آموزان و دانشجویان بدهید تا آنها نمره های واقعی بگیرند. می توانید از آنان بخواهید تا جواب سوال ها را برای شما ارسال کنند بعد سوال ها را با استفاده از نرم افزارهای مختلف و یا با کمک خود دانشجویان تصحیح کنید.

4- از فیلم ها و تدریس طولانی پرهیز کنید

در آموزش آنلاین باید از حالت یکنواخت سخنرانی یک ساعته خارج شویم. مثلا می توانید مطالب را به چند قسمت تقسیم کنید، به طوری که قسمت های هشت تا ۱۲ دقیقه ای داشته باشید، مثلا یک تدریس یک ساعته را به 5 قسمت 12 دقیقه ای تبدیل کنید که هر یک به طور منسجم موضوعی را عرضه می کنند.
دانشجوها می توانند این مطالب را به صورت های گوناگون بسته به پیش زمینه شان، مهارت هایشان یا علایقشان دنبال کنند. مثلا ممکن است برای برخی دانشجوها کمی مطالب مقدماتی مفید باشد که بقیه ی دانشجوها ممکن است از قبل بدانند.
ممکن است برخی دانشجوها به مطلب تقویتی خاصی علاقه داشته باشند و بخواهند شخصا آن را پیگیری کنند. پس شکل و قالب این کلاس ها به ما امکان می دهد از حالت یک اندازه برای همه دور شویم، و به دانشجوها اجازه می دهد که برنامه درسی شخصی تری را دنبال کنند.

5- زمینه ای برای ارتباط دانشجویان با یکدیگر فراهم کنید

هر چه ارتباط دانش آموزان شما با یکدیگر بیشتر شود آنها بهتر می توانند مطالب را یاد بگیرند. فرض کنید در نیمه شب برای کسی سوالی پیش آمده شاید یکی دیگر از مخاطبان شما که این موضوع را بلد است در همان لحظه بیدار باشد و بتواند جواب دوستش را بدهد بدون اینکه مزاحمتی برای شما ایجاد شده باشد.
پس حتما زمینه پرسش و پاسخ دانشجویان از یکدیگر را فراهم کنید. جالب اینجا است که گاهی ممکن است خود مخاطبان بدون اطلاع شما گروه علمی تشکیل دهند و به یادگیری بپردازند.

6- با استفاده از بازخوردها و نتایج آزمون، روش تدریس خود را تحلیل کنید

مزیت جالب آموزش آنلاین این است که شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای گونان از کیفیت کار خود با خبر شوید. به راحتی ایرادات کار خودتان و مشکلات دانشجویان را بفهمید و به اصطلاح آنالیز کاملی روی روش تدریس خودتان انجام دهید. شما می توانید این داده ها را استفاده کنید تا به پرسش های اساسی پاسخ دهید مثل اینکه راه کارهای خوب یادگیری موثر در برابر ناموثر کدامند.

7- مخاطب را در گیر بازی کنید

شبیه کاری که فیس بوک می کند. حتما دیده اید که شبکه های اجتماعی شرایطی را فراهم می کنند که افراد بتوانند یکدیگر را تایید کنند. افراد از اینکه مورد تایید دیگران قرار بگیرند خیلی لذت می برند و انگیزه بیشتری برای انجام کارها دارند. شما هم در آموزش آنلاین باید کاری کنید که دانشجویان امتیاز جمع کنند و بتوانند به دیگران امتیاز بدهند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند.